3 måder at fælde et træ

08 august 2021
Steffen Hansen

Når du står med et træ der skal fældes, så er det vigtigt at det bliver gjort på en ordentlig måde. Det er både bedst ift. resultatet, men også ift. sikkerheden, da det hurtigt kan blive farligt, hvis træet er stort.

Fæld det selv

Hvis du har et træ i din have, som skal fældes, så kan du kaste dig ud i at gøre det selv. Her er det dog vigtigt, at du ikke tager munden for fuld, for et stort træ kan gøre stor skade, hvis det vælter den forkerte vej.

Når du skal fælde et træ selv, så skal du først og fremmest sikre dig, at der er plads til at træet bliver væltet, der hvor du ønsker at vælte det. Herefter skal du bruge en motorsav til at skære en “trekant” i stammen, som vælger hvad vej træet skal falde.

Når du har lavet en “retning” for træet skal det blot skæres over, så det vælter den rigtige vej. Her kan et reb være en god idé til at trække det derhen du ønsker.

Få hjælp af venner og familie

Hvis det er et stort træ du ønsker at fælde, så kan det være en god idé at få hjælp af venner og familie. På den måde kan du nemlig få hjælp til at trække i rebet, hvis det er den vej du går.

Hyr en professionel

Den sikreste måde at fælde et træ er ved at hyre en professionel. En professionel kan nemlig sørge for, at træet falder i den retning der ønskes, og at ingen kommer til skade under arbejdet.

Når du skal finde et professionelt firma, kan det være en idé at bruge et firma som træplejedanmark. De er yderst professionelle. Hvis de ikke er i nærheden af din bopæl, kan du f.eks. søge efter træfældning Lyngby. Hvor du skifter Lyngby ud med din by.

Flere Nyheder