Få råd og vejledning ved huskøb

14 februar 2020
lotte_hindsberg

Hvis du står og overvejer at købe et nyt hus eller lejlighed, kan du med fordel benytte dig af køberrådgiver. Når du står og skal købe, er det nemt at lade sig rive med og kun se dit fremtidige liv der og hvilke muligheder der er i huset. Ejendomsmægleren er som udgangspunkt sælgers mand og vil derfor ikke hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning. En køberrådgiver har ikke de forelskede briller på og har erfaring, når det drejer sig om huskøb, når det kommer til at se på et hus og finde de fejl og mangler, der evt. kan være. Samtidig kan de hjælpe dig med at få de rigtige ting med i købsaftalen. Du kan f.eks. få en køberrådgivning i Farum, hvis du kigger på et af de mange nyopførte huse, der bygges i området for tiden.

Hvad hjælper en køberrådgiver med

En køberrådgiver kan hjælpe dig fra start til slut i dit huskøb. Han kan hjælpe dig med at forhandle med sælger og han kan hjælpe med at få tjekket huset igennem efter fejl, som i sidste ende kan have stor betydning for prisen og dit køb. Det er ikke sjovt at finde ud af, at der er råd og svamp i boligen efter man har skrevet under eller at fyret bør skiftet ud her og nu. 

Sidst men ikke mindst, kan en køberrådgiver hjælpe dig med det juridiske. Det sidste er mindst lige så vigtigt som selve købsprocessen. Når handlen er accepteret, er det vigtigt at der bliver lavet et skøde. Før skødet er underskrevet af begge parter, kan sælgers kreditorer tage pant i huset. Også selvom du forlængst er flyttet ind. Derfor er det vigtigt at få skødet tinglyst, så hurtigt så muligt og ikke bliver sendt retur flere gange med lange forsinkelser som resultat.

Flere Nyheder