Lad den lokale boligadvokat i Aalborg hjælpe med boligkøb

30 juni 2021
Astrid_Pedersen

Vil du undgå at dine boligdrømme bliver til mareridt? Så bør du alliere dig med en boligadvokat når du køber hus eller lejlighed.

Hvad er en boligadvokat?

En boligadvokat er din højre hånd i forbindelse med bolig køb. Måske tænker du at det er ejendomsmæglers opgave. Men faktisk er en ejendomsmægler ikke en uvildig og neutral formidler af fast ejendom selv om betegnelsen godt kunne antyde dette.

En ejendomsmægler er først og fremmest en sælger. Ejendomsmægleren tjener sine penge ved at sælge huse og lejligheder – helst så mange ad gangen på kortest muligt tid, og til så høj en pris som muligt. Derfor er ejendomsmægleren først og fremmest sælgers mand.

Du vil ikke kunne regne med at en ejendomsmægler holder dig informeret om samtlige forhold vedrørende boligen ud over dem som han eller hun er absolut forpligtet til. Det er faktisk op til dig selv at gennemlæse al relevant dokumentation, for eksempel referater af general forsamlinger i bolig foreningen eller dennes budgetter og regnskaber. Og til dette formål har du din boligadvokat.

Hvad hjælper en boligadvokat med?

Din boligadvokat kan med sit trænede øje og på baggrund af sin uddannelse og erfaring lynhurtigt spotte om der i dokumentationen skulle findes forhold som kunne påvirke din beslutning om køb af boligen. Det kan for eksempel dreje sig om en sløj økonomi i foreningen eller en manglefuld drift af ejendommen.

Boligen, foreningen eller ejendommen kan være behæftet med lån af tvivlsom karakter, eller der kan være pågående sager som i sidste ende vil kunne påvirke din økonomi. På baggrund af denne gennemlæsning vil din boligadvokat kunne rådgive dig angående køb af boligen. Og så kan du undgå at købe katten i sækken når du køber hus eller lejlighed.

Ligger drømmeboligen i Aalborg hedder din boligadvokat Knudsgaard Advokater – læs mere på boligadvokataalborg.dk

Flere Nyheder