Derfor er tagrens så vigtigt

16 marts 2020
lotte_hindsberg

Det er vigtigt for dit hus sundhed, at du sørge for at få renset dit tag med jævne mellemrum. Både for alger og mos, men også for gamle blade og slam. Årsagen til dette er at hvis der er alger, mos og gamle blade på dit tag har vandet svære ved at finde væk fra taget og ned i kloakken. 

Alger binder mosset til taget og mos holder på vandet, som derfor har nemmere ved at trænge ned gennem taget og ned i husets loft, med råd og svamp til følge. Det kan altså ødelægge dit hus, hvis du ikke får fjernet mos og alger fra dit tag. 

Hvordan fjerner du bedst alger

Alger vokser bedst i fugtige omgivelser, så start med at få fjernet store træer, der skygger og gør det svære for solen at trænge igennem og tørre dit tag ud, så algerne ikke trives. 

Det er vigtigt at når du fjerner mos og alger at du gør det forsigtigt så du ikke ødelægger taget. Det kan gøres med vand og en blid børste eller med hjælp af et godkendt algemiddel. Du kan også få et firma til at fjerne algerne. Her er det vigtigt at du vælger en løsning der incl. højtrykspuling, da du dermed også risikere at ødelægge tagstenene og der kommer vand ind på dit loft. Du kan finde mere information her http://algebekaemperen.dk/

Forebyg er godt

Hvis du ikke er vild med alger. Både fordi det ikke er særlig kønt og kan betyde meget for prisen på dit hus, hvis du ønsker at sælger, men også fordi det ikke er sundt for dit hus, så er det en god ide at forebygge og sørge for at algerne ikke kommer til at sætte sig fast på dit tag. Gå derfor jævnligt taget igennem og udskift tagsten hvis de er begyndt at afskalle eller er gået i stykker. 

Flere Nyheder