Det kan en boligadvokat hjælpe dig med

21 januar 2022
Peter Mortensen

editorial

Mange mennesker går gennem livet uden nogensinde at få brug for en advokat. Heldigvis, kan man sige, da sager der involverer en advokat, ofte har baggrund i en eller anden form for problemstilling. Sådan er det dog ikke altid, ej heller med boligadvokater. Her ser vi på, hvad en boligadvokat kan hjælpe med, så læs med og bliv klogere på netop dette emne.

I mange tilfælde, når det gælder bolighandel, kan sagerne ordnes uden en boligadvokat, men hvis man vil være sikker på, at alt bliver gjort på den rigtige måde, kan det altså være en mulighed at søge rådgivning hos denne type advokat, som specialiserer sig i netop anliggender inden for bolighandel.

Her kan boligadvokaten være til hjælp debitorskifte

En af de ting, en boligadvokat kan hjælpe dig med, er debitorskifte. Her er der tale om, at et pantebrev overføres mellem to parter. Ofte vil det være i forbindelse med køb og salg af bolig, hvor ejerforening og bank har pant i den aktuelle ejendom. Et debitorskifte bør man søge hjælp til hos en boligadvokat, medmindre man selv er godt inde i dette stof og har bemyndigelse til at håndtere dokumenterne.

boligadvokat

Forældrekøb

En boligadvokat kan også hjælpe, når det gælder forældrekøb. Forældrekøb er noget, man benytter sig af i mange familier, når børnene skal til at studere i en af de store byer. Her kan det endog være meget svært at få fat i en billig bolig. Hvis forældrene har mulighed for at købe en lejlighed, kan de leje den ud til barnet til en pris, der er til at have med at gøre, fordi forældrene naturligvis ikke skal tjene på udlejning til deres barn.

Forældrekøb er en fordel for både barn og forældre, for ikke nok med at den unge har fået et sted at bo, så har forældrene en investering i lejligheden, som med stor sikkerhed vil stige i værdi i løbet af de år, hvor den unge har brug for den. Efterfølgende kan man sælge lejligheden igen eller måske udleje den til en anden eller selv gøre brug af den.

Der ses en stigende tendens til, at midaldrende mennesker i provinsen ønsker at prøve livet i storbyen, når ungerne er fløjet fra reden, og her kan man altså benytte forældrekøbslejligheden, når barnet er fraflyttet og har fået sit eget hjem.

Gennemgang af købsaftale

Det kan også være en mulighed at benytte sig af en boligadvokat, når man står med en købsaftale i hånden og gerne vil have den tjekket igennem for eventuelle fejl eller mangler. Her ved boligadvokaten, præcis hvad hun skal kigge efter, og efter en gennemgang er du sikker på, at alt er i orden og at du trygt kan sætte din underskrift.

Flere Nyheder