Elektrisk gulvvarme skaber skam den gode gulvarme!

21 juli 2020
anders_lundtang_hansen

Visse personer vil nok holde inde med at bruge en aktiv tanke på at indføre gulvvarme, når de hører, at man bør gøre det i den elektriske form.

For elektrisk gulvvarme får måske sendt tankerne i retning af den slags ting, der kræver meget elektricitet for at fungere, hvilket sender el-regningen højt op, og så er det ofte svært at regulere den slags til at udnytte effektivt.

Et eksempel kan være elektriske radiatorer, der, hvis man har mange af dem, hurtigt kan ende med at koste husstanden mange penge, fordi man skal have nok af dem, og man ender alligevel med ikke at få varmen fordelt fordelagtigt.

Der er jo også en årsag til, at man forsøger at gøre mange komponenter, der kører på el, til at være energibesparende, om det så er køleskabet eller en sparepære.

Det er godt for miljøet, og så er det virkelig også godt for pengepungen, at man kan holde udgifterne nede her.

Men så hører man om elektrisk gulvvarme og frygter, at der virkelig skal fyres op, lægges utallige rør og bruge meget energi her, før varmen kan opleves effektivt nok gennem gulvet, specielt hvis dette er et støbt gulv.

Dog er elektrisk gulvvarme stadig af en effektiv art at benytte, og med den udvikling der er sket på den front gennem tiden, så er der virkelig kommet fokus på at kunne udnytte elektrisk gulvvarme til fulde.

Så behøver man ikke længere at stille varmeblæsere op – som også koster penge – eller man ser sig nødsaget til at droppe den varmekilde og beskuer det som luksus, at man har varme under gulvet.

Det er stadig en smart måde at koncentrere varmen under sig, så det altid er ligeligt fordelt i rummet, hvis det er installeret godt nok.

Og man behøver jo ikke have elektrisk gulvvarme i alle rum, men bare dem, man bruger mest og som ellers er kolde uden.

Flere Nyheder