Et par kloge metoder til at samle løse træpiller op

Langt de fleste foretrækker at få leveret træpiller i sække af samme vægt, da de ofte skal transportes fra, hvor man får dem leveret til, og hvornår de skal ned i ens træpillefyr.

De få undtagelser kan være, når man har at gøre med en institution eller større areal af et lokale, hvor man har et gigantisk fyr og ligeledes godt med plads til mange træpiller, hvor man fylder dem i med skovl eller en udløser-løsning, hvor man sluser dem ind i sektioner ad gangen.

Men specielt private personer, der for eksempel kan have brug for træpiller i Holbæk til egen bolig, har ikke altid plads til at have træpiller i samme lokale, som fyret befinder sig i, hvorfor man har dem i et tilstødende lokale eller længere væk, og da bliver det lettere at transportere dem i sække og ikke i løsøre.

Men selvom man har dem i sække, så kan der gå hul på dem, og der vil næsten med garanti være enkelte, der falder fra, når man skal levere sendingen ind i fyre fra sækken, og så har man at gøre med en masse små træpiller, der fylder.

Udover at det er spild selv i småtingsafdelingen, som man gerne vil udnytte, så gør sådan nogle træpiller ondt at træde på selv med fodtøj, og jokker man på dem, kan de ende som savsmuld, specielt hvis de befinder sig under varme omgivelser.

Desuden kan dyr få fat i dem, og det er ikke sundt at spise den slags.

Heldigvis findes der forskellige løsninger til at same dem op, der ikke handler om, at du skal ned på alle fire og pille dem op en ad gangen.

Den første løsning er at feje dem op og gerne med et kosteskaft og en fejebakke med langt skaft, så du ikke skal bøje unødigt i kroppen.

Nogle af de små træpiller vil nok ligge bøvlet, så man ikke kan feje dem op.

Så kan man have en støvsuger, som man bruger til udelukkende den slags, så man altid kan åbne den bagefter og smide de små træpiller i fyret igen.