Få dit lyse gulv igen med en gulvafslibning

20 april 2020
Astrid_Pedersen

Sæbe behandlede trægulve er nærmest en fast installation i moderne designer hjem – især her i Danmark, hvor de utroligt smukke og lyse gulve går så fint i spænd med de skandinaviske design og indretnings traditioner. Denne type gulve er lækre såvel at betræde som at beskue.

Et nyt trægulv, som netop har modtaget sin første sæbe behandling, er et utroligt smukt syn. Når et gulv behandles med sæbe, får det en helt særlig glat og skinnende overflade, samtidig med at træets unikke karakteristika skinner igennem. Man har stadig fornemmelsen af træværk, når man går eller ser på et sæbe behandlet gulv. Men træværket er lysnet af den hvid pigmenterede sæbe, og dets overflade er glat og fri for splinter.

Den fede sæbe, som under behandlingen skrubbes ind i træværkets overflade, mætter fibrene og danner derved en beskyttende hinde. Denne hinde giver gulvet den særlige silkematte overflade, som både er vand og smuds afvisende. Men med tiden vil denne hinde slides bort. Og så vil det sæbe behandlede trægulv hurtigt begynde at udvise tydelige tegn på slitage.

Hvad gør jeg ved mit grimme, slidte trægulv?

Disse tegn er særligt tydelige i de smukke sæbe behandlede trægulve, idet de vil træde frem i grel kontrast til den lyse overflade. Pletter, skjolder, misfarvede plamager og grålige slidspor vil gøre gulvet rigtig grimt at se på. Men til alt held kan der sagtens rettes op på dette med en grundig og effektiv gulvafslibning.

Hvem kan udføre en gulvafslibning?

En dygtig gulvmand er i denne anledning din nærmeste allierede. Det kan på alle måder anbefales at overlade den tunge og tidskrævende opgave med gulvafslibning til en faglært håndværker, som på baggrund og sin erfaring og sin ekspertise vil kunne frembringe det flotteste og mest holdbare resultat.

Du kan få et godt tilbud på gulvafslibning på Gulvkanonen.dk

Flere Nyheder