Få en energivenlig varmekilde med en varmepumpe

06 juli 2020
lotte_hindsberg

Har du planer om at få en varme og energikilde der er mere miljøvenlig end det traditionelle olie eller gasfyr bør du overveje at skifte til en varmepumpe. Samtidig er det en varmekilde der er langt billigere end et oliefyr.

Det skyldes at et oliefyr producere 1:1 kW hvorimod en varmekilde producere mindst 3:1 kW. Det betyder også at en varmepumpe er tjent ind efter en 5-6 år og med en levetid på 15-20 år er det en god investering. Du kan læse mere om varmepumper her https://teh-el.dk/varmepumper/. Alt efter type koster en varmepumpe til et helårshus omkring 80-120.000 kr. Hvis det er til et sommerhus ligger prisen på omkring 10-15.000 kr. 

Få råd og vejledning af en autoriseret installatør

Inden du beslutter dig for at få en varmepumpe, er det en god ide at få råd og vejledning af en autoriseret installatør. Både i forhold til hvilken type varmepumpe du bør få installeret, men også og du bør isolere dit hus først.

En varmepumpe fungere bedst hvis det er godt isoleret. Der skal også måles så du får den rigtige størrelse og det kan være nødvendigt at der skal lægges rør ind, så i får varme i alle rum. F.eks. hvis i har et hus i flere etager. For at kunne råde og vejlede skal det være en autoriseret installatør, der har taget en ekstra uddannelse. 

Når i skal have installeret varmepumpen er det vigtigt, at den ikke bliver sat tæt på naboerne, hvis i gerne vil bibeholde det gode naboskab. Den skal heller ikke sidde lige under soveværelset, da den godt kan larme lidt.

Det er vigtigt at i søger om tilladelse hos kommunen. Det er ren proforma, men det skal gøres. Din installatør kan hjælpe dig med papirarbejdet. Det skal også meldes til BRF kredit.

Flere Nyheder