Få en flot klippet hæk med en elektrisk hækkeklipper

14 februar 2022
lotte_hindsberg

editorial

Sammen med en pæn græsplæne er noget af det der fuldender ens have, er en pænt nyklippet hæk. Både græsset og hækken er to store tidsrøvere, især hvis man ikke de rigtige haveredskaber. Det behøver ikke at være state of the art, men det er betydelig nemmere og det endelig resultat bliver markant pænere med den rigtige hækkeklipper. Det kunne f.eks. være en Makita hækkeklipper.

Overordnet findes der tre forskellige typer af hækkeklipper. En manuel, en batteridreven og en eldreven. Den første skal du kun vælge hvis du har en lille bitte hæk eller virkelig holder meget af at bruge dage på at klippe hæk. Til gengæld er en manuel hækkeklipper god at have hvis man har en særlig genstridig gren, som den elektriske ikke kan klare.

Makita hækkeklipper

El- eller batteridrevet hækkeklipper

Om du skal vælge en el- eller batteridrevet hækkeklipper, kan også være en smagssag. Begge har fordele og ulemper. En hækkeklipper der kører på el er lettere og kan derfor være nemmere at arbejde med, men den kommer med en ledning. Det kan være besværligt at trække rundt med en ledning, for ikke at sige at det skal være en pæn lang en. Der er også risiko for at du klipper den over, når du er igang med at klippe hæk. 

En batteridrevet hækkeklipper er lidt tungere, hvilke skyldes batteriet. Til gengæld er hækkeklipperen mere fleksibel da du ikke skal rende rundt med en ledning. Du risikere dog at dit batteri løber tør og du enten skal have flere batterier eller vente på at det er ladet op. 

Mange producenter af haveredskaber og værktøj har samme type batteri til flere eller alle deres produkter. Det betyder for dig at du slipper for at have mange opladere og forskellige batterier. Forudsat at du vælger at købe haveredskaber af samme producent. 

Flere Nyheder