Få et mindre ukompliceret køb med hjælp fra en boligadvokat

24 juni 2021
lotte_hindsberg

Der er flere gode grunde til at vælge at hyre en boligadvokat – fx knudsgaardadvokater.dk – når du skal købe en ny bolig. Du kan endda med fordel tage ham med allerede, når du besøger de boliger, du overvejer at købe. En ejendomsmægler er ansat af sælger til at få den bedst mulige pris for boligen, og han vil derfor fremhæve de gode sider ved boligen og ikke de mindre heldige. Det ved din boligadvokat og han kan stille de rigtige spørgsmål, som danner grund for, at du kan træffe den rigtige beslutning.

De kommunale lokalplaner

Det næste skridt er at få undersøgt om der er kommunale lokalplaner, som vil påvirke din lyst til at købe boligen. Det kan være både positive som negative. Et nyt indkøbscenter som gør det nemmere for dig at få handlet ind og give mere liv til byen og en ny motorvej i baghaven. Det sidste er de fleste nok knap så begejstret for.

Det kan også være, at der er planer om at der skal ligges fjernvarme ned og du kan forvente, at du ikke kan køre til døren og parkere i hele og halve år.

Købsaftalen og tinglysning af skødet

Der skal laves en købsaftale mellem dig og køber som ned i mindste detalje beskriver, hvad der er blevet aftalt. Hvad skal blive og hvad skal ikke. Hvis du ikke har din advokat med, er det vigtigt at du får indskrevet et forbehold i aftalen, der sikrer, at aftalen først er godkendt, når din boligadvokat har læst papirerne igennem.

På baggrund af købsaftalen skal der laves et skøde. Det skøde skal tinglyses af Tinglysningsretten. Det koster et fast gebyr og en promille af købssummen. Det er dig som køber, der betaler. 

Både du og sælger skal underskrive skødet. Det gør i idag digitalt ved hjælp af jeres NemID.

Flere Nyheder