Få givet dit tag en omgang algebehandling

16 marts 2020
lotte_hindsberg

Alger på dit tag alene er ikke farligt, men det er ikke kønt og det kan betyde at dit hus i en salgstidspunkt vil blive vurderet til en lang mindre salgspris end du ellers ville have fået for huset. Samtidig betyder alger ofte mos og mos samler vand og gør det lettere for vandet at trænge ned i gennem taget og ind i huset. Det kan betyde at du får råd og svamp og det kan på sigt koste dig mange penge, hvis du skal have udskriftet hele tagkonstruktionen og taget. Læs mere om alger og tagrens her http://www.algemesteren.dk/tagrens/

Forebyg først og fremmest

Det bedste du kan gøre er, at forebygge at algerne kommer i første omgang. Det gøres bedst ved at få skåret store træer ned som skygger ind over taget. Alger foretrækker fugt og ved at sikre dig, at solen kan skinne på taget undgår du alger. Samtidig sikre du også, at der ikke kommer gamle blade og slam i dine tagrender. Tagrender der er fyldte, gør det svært for vandet at komme væk fra taget og ned i kloakkerne. Vand der ikke kan komme væk via tagrenderne, vil altid finde en anden vej ned og væk og det vil f.eks. være ned gennem taget og her er det vigtigt, at de ikke får hjælp via alger og mos.

Undgå højtrykspuling

Hvis du har fået alger og mos, er det vigtigt at du ikke får taget højtrykspulet. Det kan ødelægge taget og tagstenene overflade, så det bliver nemmere for algerne at sætte sig fat i fremtiden, men vandet kan jo også risikere at trænge ned igennem taget og ned på loftet og videre ned i huset. 

Vask i stedet taget med vand og en fjern algerne med en bløde børste. Hvis du bruger algebehandling, så husk at sikre dig at den er godkendt.

Flere Nyheder