Forskellige typer af tag til dit hjem

01 marts 2022
Steffen Hansen

editorial

Hvis man skal bruge et nyt tag, så er der mange valgmuligheder inden for dette. Du skal gøre dig nøje overvejelser omkring det tag du vil have til din bolig, for det er ikke nogen billig fornøjelse. Et nyt tag er dyrt, og derfor skal man også vælge rigtigt første gang.

I denne artikel vil vi komme ind under nogle forskellige typer af tag og de egenskaber de har. 

nyt tag

Sadeltag

Sadeltaget er et af de mest almindelige tagtyper og er bygget op sådan at den er sammensat af to tagflader, som både kan være helt ens eller asymmetriske. Det er en funktionel tagtype da den er let at få konstrueret samtidig med at den er effektiv til at dræne vand med. Sadeltaget giver også rig mulighed for ventilation og kan tilpasses de fleste designs.

Valmtag

Et valg tag er også en god mulighed, det er dog en lidt mere svær og kompliceret løsning en sadeltaget. Denne tagtype er sat sammen af fire skrå tagflader, det er et populært tag, men giver ikke samme mulighed for ventilation som sadeltaget. Dette tag har kan dog yde mere ved kraftige vindforhold.

Fladt tag

Man kan også få konstrueret et fladt tag. Kendetegnet ved et fladt tag er at der er nærmest ikke nogen hældning. De fleste tagtyper er ikke 100% flade på grund af at de skal kunne dræne vandet, der kommer deroppe fra. 

Ønsker du et nyt tag?

Hvis du ønsker et nyt tag, så er der rig mulighed for at finde dette online. Der er massevis af forskellige firmaer der tilbyder tag bygning. Du kan lave en simpel internetsøgning for at finde disse firmaer. Du kan starte med din fortrukne søgemaskine, til at søge med. Du kan for eksempel skrive “nyt tag i Hvidovre” og så vil der dukke en masse muligheder op. Du kan også benytte dette link: https://www.boeghts.dk/nyt-tag/.

Flere Nyheder