Hold haven smuk med en regnmåler

29 juni 2020
Sara Mortensen

Måske ved du ikke hvad en regnmåler overhovedet er, men det er altså et redskab du kan have stående i haven, som kan bruges til forskellige ting. En af de ting, er at du kan holde styr på hvor meget regn der er faldet i en vis periode. Hvis du ved hvor meget regn der er faldet over natten for eksempel, så ved du også hvor meget vand du skal give dine blomster og planter. Man kan hurtigt komme til at overvande sine planter, og det er jo ærgerligt hvis du egentlig kunne have undgået det. 

Find en regnmåler som gør dig glad

Du kan finde et hav af forskellige regnmålere i dag og der er så mange, som er super fine, sjove og søde. Man kan gøre sin have så meget mere unik, hvis man finder en regnmåler, som passer lidt til dig selv eller lignende. Som eksempel, så kunne en landmand vælge en regnmåler med en traktor på toppen eller måske en ko på toppen.

Det er både sødt og sjovt, og så viser det også lidt hvem den have egentlig tilhøre. Du kan også finde søde cykler eller frøer der holder en paraply – det gælder om at finde en, som du synes er sød og som klæder din have. Det er også et fint samtaleemne når I får gæster næste gang, at der står en fin regnmåler med en sjov and på toppen ude midt i haven. 

Sørg for at få placeret din regnmåler korrekt

En regnmåler skal ikke bare placeres på en altan eller et tilfældigt sted i haven. Der er visse ting som man med fordel kan tage hensyn til, hvis man altså ønsker en så præcis måling som muligt. Der bør for det første være minimum 2 meter til både træer og buske i haven, så de ikke forstyrre regndråberne som regnmåleren skal fange.

Din regnmåler skal altså stå frit og ikke i læ op ad noget som helst. Derudover skal den gerne placeres 80-100 cm. over jorden og regnmåleren skal placeres, sådan at måleglasset hænger vandret. Hvis du placere din regnmåler efter disse krav, så får du en tæt på præcis måling af nedbøren. God fornøjelse!

Flere Nyheder