Hvad nu, hvis man har overskydende træpiller?

31 oktober 2019
admin

Den umiddelbare forklaring med, hvad man skal gøre med overskydende træpiller er jo, at man da bare skal hælde dem op i fyret sammen med de andre træpiller, så man kan få den procentvise udnyttelse af alle træpillerne.

Men så nemt er det måske faktisk ikke, og det kan der være flere årsager til.

For det første skal man nok altid regne med lidt spild fra det øjeblik, man har betalt for træpiller, og man får dem fragtet hjem, eller man får dem leveret.

Det skulle dog helst ikke være det største spild, hvis man er forsigtig, men for det første kan man ikke regne med, at alle sækkene lige vejer præcist det samme, så måske ender man med en ganske smule mindre end det, man havde bestilt, men det er bare ikke til at måle.

Under transporten kan der falde lidt af, som man så heller ikke kan samle op, fordi det ligger i en trailer eller lignende.

Når man så skal have træpillerne ind i huset, så kan man også risikere, at der går hul på nogle sække, eller der allerede er hul på nogle af dem, så man skal skynde sig at vende sækkene, så der ikke fosser mere ud, ellers ender man måske med et stort spild, hvis hullet bliver større.

Og alle de løse træpiller kan jo drysse omkring, ender under reoler, sprækker med videre, så det ikke lige er til at feje dem sammen eller støvsuge dem op.

Måske er det også sådan en lille mængde, at man ikke gider bruge tid på at samle dem op i hånden og smide dem i kabinen i fyret, hvilket er helt forståeligt.

En anden grund igen kan være, at man er ved at udskifte træpilletype, så man ikke har lyst til at blande de gamle sammen med de nye, der brænder bedre og mere effektivt.

Når du skal have købt træpiller, så skal ud også altid købe dem hos https://hesselagerenergi.dk/

Flere Nyheder