Hvornår skal du give dit gulv en makeover

13 april 2021
Maya Hindsberg

Der vil komme et tidspunkt, når lakken på ens gulv vil være slidt helt igennem, det vil se trist og træt ud, og der vil være hakker og ridser efter kontinuerligt slid, børn der har tabt ting eller potentielle kæledyr. Det er alt sammen forventeligt og naturligt, når der bor folk i hjemmet.

Det betyder dog også, at der vil komme et tidspunkt, hvor man måske gerne vil give sit hjem en makeover, og så kan en gulvslibning fra f.eks. gulvkanonen være en fantastisk måde at gøre det på. Gulvafslibning er dog ikke noget, man kan foretage i tide og utide, da gulvet bliver tyndere og tyndere hver gang, og der er derfor kun et bestemt antal slibninger i gulvet. Antallet afhænger utroligt meget af, hvor tykt slidlaget på gulvet er. Det skal dog siges, at gulvet vil kunne nøjes med en ny sæbe eller oliebehandling og en grundig afrensning, hvis det er behandlet med det. Det samme gælder ikke lak.

Efterbehandlinger

Der er en række efterbehandlinger, som du kan gøre brug af, og de har alle deres fordele og ulemper. Det vigtigste, du skal kigge på, er, hvor meget du gider at gøre med hensyn til vedligeholdelse. Gider du noget, hvor du hele tiden skal vaske gulvet og fornye behandlingen? Hvilket udseende ønsker du? Skal det være lyst, naturligt etc.? Og ikke mindst, hvor meget har du brug for, at det kan tage ift. slid.

Sæbebehandlingen er en af de valg folk træffer, hvis de er okay med, at der vil være en del vedligeholdelse, og at det ikke er det mest slidstærke, men hvor det lyse og smukke udseende er meget vigtigt for dem. Det kan også vedligeholdes løbende, hvilket er endnu en fordel.

Lak bliver tit valgt af folk, som lever et liv, hvor der er meget slid på gulvet, og hvor man ikke gider en masse vedligeholdelse.

Flere Nyheder