Hvornår skal du skifte dine gamle vinduer?

25 oktober 2021
Emilie Jacobsen

editorial

Er dine vinduer af ældre dato, er du måske begyndt at overveje, om det snart er tid til at skifte dem. Men hvordan kan du være sikker på, om det er nu, at du skal skifte, eller om du skal vente nogle år? Det kommer vi ind på her. Vi er blevet inspireret af klarwindows.co.uk til at skrive artiklen. Det er en webshop, hvor de handler med vinduer og døre. De har derfor en stor viden om, hvornår det er nødvendigt at skifte vinduer, og hvornår det ikke er.

Hvis din varmeregning bliver ved med at stige, kan det være et tegn på, at du skal skifte dine vinduer. Gamle vinduer lukker nemlig masser af varme ud af boligen. Derfor er det vigtigt, at du får dem skiftet til nogle, der isolerer bedre. Dermed sparer du ikke bare penge på varmeregningen. Du får også et bedre indeklima, når du gør det.

Hvor tætte er dine vinduer?

Du kan faktisk godt selv teste, hvor tætte dine vinduer egentlig er. Det gør du ved at åbne vinduet og sætte et stykke papir fast i vinduet. Hvis du uden de store problemer kan trække papiret ind igen, er dine vinduer ikke tætte nok. Det vil altså være endnu en indikation på, at du bør få dem skiftet.

Du bør selvfølgelig også se på selve vinduet, når du skal vurdere, om det trænger til at blive skiftet eller ej. Hvis trærammen rundt om vinduet ikke har det så godt, vil det også være et tegn på, at vinduet trænger til at blive skiftet. Det samme er tilfældet, hvis du synes, at dine vinduer oftere og oftere trænger til at blive malet.

Hvis du gerne vil slippe for det job i fremtiden, er det faktisk også en fordel for dig, at du får nye vinduer. Du kan nemlig få nogle, hvor du ikke behøver at bruge tid på at vedligeholde dem.

Flere Nyheder