Hvornår skal hækken klippes?

27 august 2020
Heidi Kirkebække

Lad os bare indrømme det: Klipning af hækken omkring græsplænen er ikke de fleste husejeres yndlingstjans. Heldigvis kan man få hjælp til det, hvis man ikke har lyst eller evner til selv at kaste sig ud i opgaven. 

Lica Totalservice tilbyder professionel hækkeklipning i Jammerbugt. Firmaet klipper alle slags hække og tilbyder både helt almindelig standard-klip og formbeskæring. 

Hvornår og hvor ofte skal hækken klippes?

Der er ikke ét endegyldigt svar på, hvornår en hæk skal klippes. Det afhænger nemlig både af, hvilken type hæk, der er tale om, hvilke regler der eventuelt er i grundejerforeningen og selvfølgelig af haveejeren selv. 

Man kan klippe sin hæk, så ofte man vil. Det er formentlig de færreste, der gør det, men hvis man vil have en hæk, som er helt tæt og altid står knivskarpt, kan man for eksempel give den tur med hækkeklipperen, hver gang man slår græsplænen.

Føler man ikke behov for at være så flittig, kan man glæde sig over, at to gange årligt er optimalt for de fleste hække.

Mange hækplanter vokser mest i foråret og forsommeren, holder pause midt på sommeren og skyder igen i august. Hvis man klipper i starten af juli, når forårsvæksten er ovre og igen i august, når hækken har haft sin anden vækstperiode, er der god mulighed for at hækken står pænt hele vinteren.

Hvis man gerne vil begrænse klipningen til en enkelt gang om året, giver det for de fleste hækkes vedkommende god mening at få det gjort i starten af juli.

Kan man klippe hæk om vinteren?

Vinteren er også et fint tidspunkt til hækkeklipning. En af fordelene er, at det er nemt at se, hvad man laver, når der ikke er blade på hækken.

Til gengæld skal man holde sig fra at klippe, mens hækken stadig er i vækst om efteråret. For de fleste hække gælder, at man skal lade dem være i fred for saksen fra september til oktober. Årsagen er, at hvis man klipper imens hækken er i vækst, vil den sætte nye skud efter klipningen, og hvis disse skud ikke når at afmodne, inden der kommer frost, vil hækken få frostskader.

Kilde: Haveselskabet.dk

Flere Nyheder