Måder at foretage rensning af tagrender på

25 august 2020
anders_lundtang_hansen

Det er sgu rart at have sig nogle tagrender, og man kan jo næsten ikke forestille sig et hjem eller en bygning, der ikke har tagrender eller en løsning, der minder lidt om det.

Det er jo helt epokegørende, at man nåede frem til, at man kunne samle vandet, der falder fra skyerne og ned i en rende, der lige daler nok til, at det kan løbe ned i den ene ende og ud i kloakken, så man ikke får vandet ind i husene i sprækker, eller oplever en lokal oversvømmelse.

Selvfølgelig er der jo også en begrænsning på, hvor meget kloakkerne kan holde til at vand i dem, men det er trods alt bedre at få det samlet, end at man selv skal finde en løsning på det.

Apropos løsning, så er der også nogle, der vælger at opsamle regnvandet i spande, bøtter og andre beholdere, så de kan rense det og bruge det igen.

Men tagrender er jo kun så gode, så længe de er rene og brugbare, og selvom det ikke kræver så meget at holde dem rene, og man sådan set ikke behøver gøre det så tit, så er vi mennesker ret så dovne til at få det gjort.

Ofte lader vi andre om det, om man så betaler naboens knægt for at gøre det, eller også får man professionelle mennesker ud for at gøre det.

Enten finder man det for koldt til at kravle så højt op for at rense dem, andre gange er de måske endda så højt oppe, at man får højdeskræk af at skulle så højt op at rense dem – og andre gange er det bare for varmt at gøre.

Man kan så være meget specifik at bruge tagrenderens i Aalborg som en løsning, men man kan jo for eksempel også i Køge gøre det manuelt, hvor man skal op at samle de tilstoppede tagrender for blade med videre.

I den situation er rens ikke nok, her må man gå fysisk til værks.

Flere Nyheder