Opvarm dit sommerhus med en varmepumpe
Har du et sommerhus, som ikke har en optimal varmekilde. Det kan f.eks. være et dyrt elradiator, som måske endda ikke kan varme hele sommerhuset ordentligt op, kan du overveje om det giver mening at investere i en varmepumpe. Ofte vil en varmepumpe oven i forlænge den periode i kan bruge huset i.
Bor du i på Præstø, som er et populært område for sommerhuse, kan du med fordele søge på varmepumper i Præstø. Du kan med fordel få hjælp af en autoriseret installatør, inden du beslutter dig. Installatøren kan råde og vejlede dig i, hvilken type varmepumpe du skal have og hvor stor den skal være.
Luft til luft varmepumpe
Som udgangspunkt vil det være en luft til luft varmepumpe du skal have, hvis du har et sommerhus. Det er den af de tre typer af varmepumper der er mindst effektiv, men den er også markant billigere. Den er mere end rigelig, hvis du har et sommerhus som primært skal varmes op i foråret og efteråret og ikke om vinteren hvor det er rigtig koldt.
Når du skal have installeret din varmepumpe anbefales det, at den ikke sættes nedenunder dit soveværelse eller andre værelser hvor der soves. Den bør heller ikke sættes alt for tæt på dine naboer, hvis du gerne vil bibevare et godt forhold. En varmepumpe, især de billige af slagsen kan godt larme.
Inden du får installeret din nye varmepumpe skal der søges om tilladelse hos kommunen. Det er rent proforma og din installatør kan hjælpe dig med at få udfyldt de nødvendige papirer. Husk også at give BRF besked om at varmekilden har ændret sig.
Der findes i princippet tre forskellige typer af varmepumper. Jordvarme, vand til luft og luft til luft. De to første minder meget om hinanden og er langt mere effektive og dyrere, end luft til luft varmepumpen.