Spar penge og skån klimaet med en luft til vand varmepumpe

01 november 2021
Astrid_Pedersen

editorial

Skal fyret skiftes ud? Så bør du overveje en luft/vand varmepumpe som erstatning.

Hvad er fordelen ved en luft/vand varmepumpe?

Der er mange fordele ved at lade det gamle fyr erstatte af en moderne luft/vand varmepumpe. En luft/vand varmepumpe er først og fremmest langt mere effektiv i sin udnyttelse af den tilførte energi, og for det andet en del mere driftsikker end et gammelt udtjent fyr. Det betyder at du sparer en del penge på dine samlede udgifter til varme samtidig med at du skåner miljø og klima.

En luft/vand varmepumpe vil kunne spare dig for op imod halvtreds procent af dine årlige varme udgifter uden at du behøver at spare på varmen. Du kan, med andre ord, skrue ned for omkostningerne uden samtidig at skrue ned for varmen. Og samtidig vil du kunne tage lange varme styrtebade og fyre godt op i radiatoren uden at have dårlig samvittighed over for miljø og klima.

Den høje driftsikkerhed betyder at du ikke konstant skal have repareret eller renset din varmepumpe, eller fyldt ekstra brændstof på. Du vil opleve at det er langt lettere at have med en varmepumpe at gøre end med et fyr. Og du behøver ikke at være nervøs for at varmepumpen pludselig står af på de lange kolde dage. Moderne luft/vand varmepumper er nemlig designet til at kunne modstå selv de laveste nordiske temperaturer.

Hvem kan hjælpe mig med at vælge den rette varmepumpe?

Det er selvfølgelig afgørende at du vælger en luft/vand varmepumpe som er kalibreret til at kunne levere varmt brugsvand og cirkulations vand i overensstemmelse med husstandens behov. Derfor er det en god idé at alliere dig med de professionelle når du står for at skulle vælge din nye varmepumpe.

Du kan altid få hjælp til valg af varmepumpe hos Amalo – læs mere på Amalo.dk

Flere Nyheder